2009. március 8., vasárnap

Déligyümölcsös pitetorta




Hozzávalók:

Tészta:

25 dkg graham liszt
1 tojás
5 dkg barna cukor
csipetnyi só
12 dkg vaj / margarin

Töltelék:

10 dkg mazsola
20 dkg datolya
20 dkg füge
5 dkg mandulaforgács
1,5 dl tejszín
2 tojás
5 dkg barna cukor
csipetnyi só

Elkészítés:

Gyúrjuk össze a tésztát, nyújtsuk ki lisztezett felületen, majd béleljünk ki vele egy kerek formát.
Amennyiben van pitetorta formánk, azt használjunk (vagy laposabb jénai is jó), ha nincs, másik tortaforma is megfelel. Ebben az esetben 2-3 cm magas peremet készítsünk a tésztának.
Szurkáljuk meg villával, majd szórjuk rá a mazsolát, az összevagdalt datolyát, a szintén darabolt fügét.
Villával keverjük habosra a tojásokat, a cukrot, a csipetnyi sót, a tejszínt, és öntsük a gyümölcsök tetejére.
Tetejét mandulaforgáccsal szórjuk meg.
Előmelegített, forró sütőben süssük ki, kb. 30 perc alatt.

Fotó: Flickr

Nincsenek megjegyzések: