Hozzávalók:
3 tojás
1 csomag Bourbon vaníliás cukor (10 g)
2 evőkanál méz (5 dkg)
5 dkg nedves okara (szójadara)
5 dkg megáztatott mazsola
1 csipetnyi só
1 kávéskanálnyi olaj
Elkészítés:
A tojások sárgáját simára keverjük a vaníliás cukorral és a mézzel, majd hozzáadjuk az okarát, a mazsolát, a sót, és végül a tojások kemény habbá vert fehérjét.
A masszát kiolajozott sütőformába simítjuk, és előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben, kb. 25 perc alatt kisütjük. Kihűlve szeleteljük, 12 db lesz belőle.
A püspökkenyérhez hasonlóan dúsíthatjuk szárított gyümölccsel, dióval és csokoládé darabokkal.
A recept Szigeti Zsuzsa "Hús nélkül szójából" című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.
2009. március 18., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
5 dkg okara az elég kevés, mennyi lepény lesz ebből?
A recept szerint 12 db lesz belőle, nem próbáltam ki még a receptet.
Megjegyzés küldése