2009. március 10., kedd
Vegán csokitorta
Hozzávalók:
1.5 pohár liszt (gluténmentesen rizsliszt)
5 evőkanál olaj
1 pohár barna cukor
3 evőkanál kakaópor
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
1 evőkanál borecet
1 pohár víz
1 teáskanál vaníliás aroma
Elkészítés:
A hozzávalókból előbb a száraz alapanyagokat kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, az ecetet, végül a vizet. Robotgéppel szép simára dolgozzuk.
Egy formát kikenünk vajjal, beleöntjük a masszát, elsimítjuk, és előmelegített sütőben, 180 °C –on kb 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
Amikor kihűl, kifordítjuk a formából, és tetszés szerint díszíthetjük is.
Krémet is készíthetünk hozzá tölteléknek:
Hozzávalók:
2 evőkanál liszt (gluténmentesen rizsliszt)
3 dl vaníliás szójatej (vagy gabonatej vaníliával ízesítve)
2 evőkanál kakaópor (vagy karob por)
1 pohár porcukor
13 dkg vaj
1/2 db rumaroma
1 evőkanál főzött kávé
Elkészítés:
A lisztet 1 evőkanál kakaóval, a kávéval és a tejjel kis lángon állandóan kevergetve sűrűre főzzük, és időnként megkeverve kihűtjük.
A habosított vajat a porcukorral jól kikeverjük, a többi kakaóval és az aromával ízesítjük, és kanalanként adagolva hozzá a krémet, elegyítjük.
Címkék:
Édes sütemény,
Lisztérzékenyeknek,
Tortalap,
Töltelék krém
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése