2008. november 17., hétfő
Gyömbéres gömbök
Hozzávalók:
25 dkg liszt
20 dkg barnacukor
6 dkg vaj
¼ kávéskanál szódabikarbóna
¼ kávéskanál őrölt fahéj
¼ kávéskanál őrölt szegfűszeg
¼ kávéskanál őrölt gyömbér
csipetnyi fehér bors
1 db tojás
Elkészítés:
A hozzávalókat jól eldolgozzuk robotgéppel. Ha nagyon morzsásra sikeredik, adjunk hozzá még egy tojást, és addig gyúrjuk kézzel, amíg össze nem áll a tészta. Cipót formálunk belőle, kicsit pihentetjük.
A tésztából diónyi darabokat tépkedünk, és tenyerünk között kis gömböket formálunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, egymástól kb. 1 cm távolságra, majd előmelegített, 190 °C – os sütőben, kb. 7-8 perc alatt világos barnára sütjük.
A sütőlapon hagyjuk kihűlni, jól záródó dobozban tároljuk.
Ez egy német eredetű, ropogós rágcsálnivaló, teához, kávéhoz illik.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Én is hasonlót szoktam készíteni, imádjuk!
http://pakosztos.blogspot.com/2008/04/vilg-legjobb-gymbres-keksze.html
Szia Millie!
Igen, megnéztem a Tiédet is, nagyon finomak az ilyen típusú aprósütik.
Látom, nálad van melasz is, az még külön feldobja!
Én mindig dupla adagot készítek, ami biztos, az biztos alapon!
Üdvözlettel: Marica
(Ha gondolod, vagy nincs ellenedre, akkor az oldaladra való hivatkozással feltehetem ide a Te receptedet is, miután visszajeleztél.)
Megjegyzés küldése