2008. november 17., hétfő

Gyömbéres gömbök





Hozzávalók:

25 dkg liszt
20 dkg barnacukor
6 dkg vaj
¼ kávéskanál szódabikarbóna
¼ kávéskanál őrölt fahéj
¼ kávéskanál őrölt szegfűszeg
¼ kávéskanál őrölt gyömbér
csipetnyi fehér bors
1 db tojás

Elkészítés:

A hozzávalókat jól eldolgozzuk robotgéppel. Ha nagyon morzsásra sikeredik, adjunk hozzá még egy tojást, és addig gyúrjuk kézzel, amíg össze nem áll a tészta. Cipót formálunk belőle, kicsit pihentetjük.
A tésztából diónyi darabokat tépkedünk, és tenyerünk között kis gömböket formálunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, egymástól kb. 1 cm távolságra, majd előmelegített, 190 °C – os sütőben, kb. 7-8 perc alatt világos barnára sütjük.
A sütőlapon hagyjuk kihűlni, jól záródó dobozban tároljuk.
Ez egy német eredetű, ropogós rágcsálnivaló, teához, kávéhoz illik.

2 megjegyzés:

  1. Én is hasonlót szoktam készíteni, imádjuk!
    http://pakosztos.blogspot.com/2008/04/vilg-legjobb-gymbres-keksze.html

    VálaszTörlés
  2. Szia Millie!
    Igen, megnéztem a Tiédet is, nagyon finomak az ilyen típusú aprósütik.
    Látom, nálad van melasz is, az még külön feldobja!
    Én mindig dupla adagot készítek, ami biztos, az biztos alapon!
    Üdvözlettel: Marica
    (Ha gondolod, vagy nincs ellenedre, akkor az oldaladra való hivatkozással feltehetem ide a Te receptedet is, miután visszajeleztél.)

    VálaszTörlés