Hozzávalók:
60 dkg tönkölybúza liszt
tej
1 dkg szalalkáli
2 tojás
ánizs, őrölt szegfűszeg, őrölt fahéj
15 dkg porcukor
10 dkg aszalt szilva
10 dkg kandírozott gyümölcs
15 dkg darált dió
lekvár
Elkészítés:
Letakarva pihentetjük kb. 3 órán keresztül.
A leforrázott, nedvességtől leitatott szilvát kis darabokra vagdaljuk, elkeverjük a kandírozott gyümölcsökkel, és a dióval.
A két részre osztott tésztát lisztes deszkán téglalapra nyújtjuk, mindkettőt megkenjük lekvárral, és megszórjuk a diós keverékkel. A lapokat feltekerjük (mint a beiglit), sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket egymástól kissé távolabbra (kb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése