2008. március 27., csütörtök

Almás muffin


Hozzávalók:


24 dkg tönköly rétesliszt

1,5 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál fahéj
1/4 kávéskanál őrölt szerecsendió
10 dkg barna cukor
2 db reszelt (vagy kis darabokra vagdalt) alma
1 db tojás

2 dl tej
5 dkg olvasztott vaj


Elkészítés:


Kikeverjük a tojást a tejjel, a vajjal, a cukorral, és az almával, majd hozzáadjuk a sütőporos, fűszeres lisztet, és lazán összeforgatjuk.

A masszát a kikent formákba kanalazzuk kb. kétharmad részig, és előmelegített, 200 °C-os sütőben kb. 30-40 perc alatt kisütjük.

Alma helyett tehetünk bele mazsolát is, vagy más aszalványt, kandírozott gyümölcsöt, tetszés szerint.

Nincsenek megjegyzések: