2008. március 5., szerda

Császármorzsa

Hozzávalók:


20 dkg zabpehely
10 dkg kukoricadara
8 dkg szójaliszt
3 tojás

2 dl tej
só, étolaj, szénsavas ásványvíz (szódavíz)

Elkészítés:

A zabpelyhet, a tejet, a darát, a lisztet és a sót a tojásokkal jól elkeverjük, szódavízzel palacsintatészta sűrűségűre felhígítjuk, majd 1 órát állni hagyjuk, hogy a zabpehely megduzzadjon.

Egy 3-4 literes lábosba olajat, kevés vizet teszünk, felforrósítjuk, beletesszük a masszát, és állandó keveréssel melegítjük addig, míg morzsákra nem esik.

Kínálhatjuk gyümölcsökkel, mézzel, befőttel, lekvárral, kókuszreszelékkel, stb., ízlés szerint.

Nincsenek megjegyzések: