2008. március 26., szerda

Tökmagos kukoricaszelet

Hozzávalók:


2 dl langyos víz
1 evőkanál méz
5 dkg élesztő

4 dl víz
1 kg kukoricaliszt
60 dkg főtt, áttört burgonya
1.5 evőkanál só

1 dl olívaolaj
20 dkg tisztított tökmag (vagy napraforgó mag)


Elkészítés:

Az élesztőt futtassuk fel a mézzel édesített vízben.

A 4 dl vizet forraljuk fel, öntsük az átszitált lisztre, sózzuk meg, adjuk hozzá a burgonyát, az olajat és a tökmagot, végül apránként a felfutott élesztőt, ügyelve, hogy a tészta ne legyen túl lágy.
Gyúrjuk ki, és meleg helyen kelesszük fél óráig, majd ismét gyúrjuk át a tésztát.

Pihentessük, és ha megkelt, simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe.

Előmelegített sütőben, nagy lángon süssük 30-45 percig, és ha még szükséges, közepes lángra csökkentve a hőt süthetjük addig, míg teljesen elkészül.

Forrás: efealapitvany.hu

Nincsenek megjegyzések: