2008. március 28., péntek

Diós kevert sütemény



Hozzávalók:

20 dkg teljes őrlésű liszt (pl. tönköly)
1 csomag sütőpor
20 dkg cukor
20 dkg darált dió (vagy mák, mandula, mogyoró)
2,5 dl víz (vagy tej, vagy gabonatej)
3 tojás
reszelt citromhéj

Elkészítés:


A tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a folyadékot, a diót, és ízesítjük a citromhéjjal.
Előmelegített sütőben, alacsony lángon, papírral bélelt formában sütjük ki.

4 megjegyzés:

siccike írta...

Megcsináltam a sütit, dekicsit nekem csalódást okozott.:-( Ízre nem volt rossz, de olyan kicsit semmilyen, elég száraz. Végül jó sok lekvárt tettem rá, úgy ettem, de családilag sajna nem aratott nagy sikert.:-(

Receptgyűjtő írta...

Ez egy egyszerű alaptészta, variálni lehet , a recept a teljesőrlésű liszttel írja, hát én is ehhez tartottam magam.
Megmondom őszintén, én ezeket a tisztán teljes őrlésű dolgokat nem annyira csípem, (persze kinek ízlése szerint), és mindig keverem fehér tönköllyel (ez a kedvenc lisztem), bármit csinálok.
Sajnálom, hogy csalódást okozott!

Névtelen írta...

Én is kipróbáltam a receptet, igaz némi változtatással. A lisztet vegyesen tettem bele sima liszttel keverve és tettem bele 1 vaníliás cukrot. Nekünk nagyon ízlett, alig volt ideje kihűlni.

Receptgyűjtő írta...

Szia!
örülök, hogy izlett, hiába, egy kis módositás sosem árt!
Üdvözlettel:Marica