Hozzávalók:
35 dkg liszt
20 dkg étkezési korpa
1 tojás
3 tojássárgája
3 dkg élesztő
25 dkg margarin
1 pohár tejföl
só, köménymag
A maradék 5 dkg lisztet 20 dkg margarinnal morzsoljuk össze, és hideg helyre tegyük.
Az élesztős tésztát keményre kidagasztjuk, kinyújtjuk, rákenjük a többi margarint, összehajtjuk, majd 20 percig pihentetjük.
Ezt a hajtogatást még kétszer végezzük el a pihentetési idővel, mindig megtartva a hajtogatás eredeti irányát.
A harmadik pihentetés után egy ujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki, tetejét vagdossuk be, és szaggassuk ki.
Tetejét kenjük meg tojássárgájával (ha elkeverjük egy kis olajjal, szép fényes lesz a pogácsa), és meghinthetjük köménnyel.
Előmelegített, forró sütőben sütjük ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése