Hozzávalók:
20 dkg méz
1 dkg szalalkáli
3 tojássárgája
15 dkg porcukor
késhegynyi őrölt szegfűszeg, ánizs, fahéj
60 dkg tönkölybúza liszt
20 dkg darált dió
5 dkg kandírozott narancshéj
Elkészítés:
A szalalkálit a rumban elkeverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáit, a cukrot, a fűszereket, a mézet, és az összes többi adalékkal együtt puha tésztát készítünk. Letakarva kb. 5 órát pihentetjük (jobb, ha másnapig is áll).
Lisztezett deszkán
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tejjel megkenjük a figurákat, előmelegített, forró sütőbe tesszük, de a hőt visszavesszük
Tojásfehérjés cukormázzal díszítjük.
Fehér cukormáz készítése:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése