2008. május 25., vasárnap

Zabkorpás pogácsa

Hozzávalók:

30 dkg liszt
10 dkg zabkorpa

2 dl tejföl
2 db tojás
15 dkg margarin
2 dkg élesztő


Elkészítés:


Az élesztőt kevés tejjel és kis cukorral felfuttatjuk.

A sóval kevert lisztet összedolgozzuk a margarinnal, tejföllel, a tojások sárgájával, a zabkorpával, és a kovásszal.

A tésztát jól átgyúrjuk, meleg helyen kelni hagyjuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk.

Tetejét késsel bevagdossuk, kiszaggatjuk, a pogácsákat tojásfehérjével megkenjük. Papírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk, kb. 15 percig hagyjuk még pihenni, majd előmelegített sütőben, 190 °C-on 20-25 perc alatt kisütjük.

Nincsenek megjegyzések: