2008. május 19., hétfő

Ropogós kókusztallérok



Hozzávalók:


15 dkg kókuszreszelék
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
1 tojás sárgája


Tetejére: 15 dkg étcsokoládés tortabevonó


Elkészítés:


Serpenyőben szárazon megpirítjuk a kókuszt, kiöntjük, hűtjük.
A lisztet a feldarabolt margarinnal, a cukorral, tojássárgájával, és 10 dkg kókusszal robotgéppel elkeverjük, majd hideg kézzel, gyorsan, sima tésztává összedolgozzuk.
Kb. 3 cm átmérőjű rudat sodrunk belőle, és 2 órán át hidegen tartjuk.

Fél cm vastag korongokat vágunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
Előmelegített, 200 °C - os, forró sütőben 12-15 percig sütjük, majd kihűtjük.
A feldarabolt tortabevonót megolvasztjuk, s bevonjuk vele a tallérok egyik felét.

A sütiket villával tartsuk az edény fölé, amelyikben a máz van, s evőkanállal csurgassuk rá a folyékony csokit.
Kb. 10 perc után megszórjuk őket a maradék kókusszal.
Ha teljesen megszáradtak, jól záródó fémdobozban tárolva hosszabb ideig is frissek maradnak.
Kb. 70 db lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések: