Hozzávalók:
15 dkg kókuszreszelék
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
1 tojás sárgája
Tetejére: 15 dkg étcsokoládés tortabevonó
Elkészítés:
Serpenyőben szárazon megpirítjuk a kókuszt, kiöntjük, hűtjük.
A lisztet a feldarabolt margarinnal, a cukorral, tojássárgájával, és 10 dkg kókusszal robotgéppel elkeverjük, majd hideg kézzel, gyorsan, sima tésztává összedolgozzuk.
Kb.
Fél cm vastag korongokat vágunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
Előmelegített,
A feldarabolt tortabevonót megolvasztjuk, s bevonjuk vele a tallérok egyik felét.
A sütiket villával tartsuk az edény fölé, amelyikben a máz van, s evőkanállal csurgassuk rá a folyékony csokit.
Kb. 10 perc után megszórjuk őket a maradék kókusszal.
Ha teljesen megszáradtak, jól záródó fémdobozban tárolva hosszabb ideig is frissek maradnak.
Kb. 70 db lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése