2008. május 15., csütörtök

Búzatorta

Hozzávalók:

10 dkg búza dupla mennyiségű vízben megfőzve
4 db reszelt alma
5 dkg mazsola
10 dkg darált dió
3-4 evőkanál zabpehely (esetleg zsemlemorzsa)

Rizskrém hozzávalói:

10 dkg rizs
1 dl olaj
4 evőkanál kókuszreszelék
2 evőkanál méz
½ citrom leve

1 dl víz
ízlés szerint só

Díszítéshez: bármilyen gyümölcs, dió, kókuszreszelék

Elkészítés:

A főtt búzát leszűrjük, hozzáadjuk az almát, diót, mazsolát, és hogy formázható legyen, szükség szerint zabpelyhet keverünk a masszához.

A rizst dupla mennyiségű vízben, pici sóval ízesítve puhára főzzük, felét összeturmixoljuk az olajjal, a kókuszreszelékkel, a mézzel, a citromlével és a vízzel, majd elkeverjük a maradék rizzsel.

A búzás massza felét tortaformába simítjuk, a rizskrémmel megkenjük, a többi búzamasszával befedjük, és tetszés szerint díszítjük.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!

Nagyon tetszik a recept, de mégis milyen búzát használjunk hozzá? Még nem igen láttam sehol boltban!

Névtelen írta...

Szia!

Milyen búzát kell ehhez venni? Még nemigen láttam sehol boltban. Köszi a segítséget!
ui: Nagyon jól hangzik a recpet.

Gabi

Receptgyűjtő írta...

Szia, Gabi!
Reformboltban tudsz venni búzát.
Zacskós kiszerelésben árulják, szemes formában.
Üdv: Marica