2008. május 16., péntek

Cseresznyés pite

Hozzávalók:

60 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg margarin
2 db tojás
2.5 dkg élesztő
4 dl tej
80 dkg cseresznye
15 dkg búzacsíra
fahéj

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrozott, langyos tejben felfuttatott élesztőt, és a felvert tojásokat. Jól kidolgozzuk, meleg helyen kelesztjük.

A búzacsírát szárazon tepsiben, vagy nagyon kis lángon lábosban, folytonos keverés mellett kissé megpirítjuk.

A megkelt tészta felét margarinnal kikent tepsibe terítjük, kb. egy ujjnyi vastagságban.

Megszórjuk a búzacsírával, a cseresznyével, megszórjuk fahéjjal és cukorral, végül beterítjük a tészta másik felével.

Előmelegített sütőben kb. fél óra alatt készre sütjük.

Forrás: elelmezesvezetok.hu

Nincsenek megjegyzések: