Hozzávalók:
60 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg margarin
2 db tojás
2.5 dkg élesztő
4 dl tej
80 dkg cseresznye
15 dkg búzacsíra
fahéj
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrozott, langyos tejben felfuttatott élesztőt, és a felvert tojásokat. Jól kidolgozzuk, meleg helyen kelesztjük.
A búzacsírát szárazon tepsiben, vagy nagyon kis lángon lábosban, folytonos keverés mellett kissé megpirítjuk.
A megkelt tészta felét margarinnal kikent tepsibe terítjük, kb. egy ujjnyi vastagságban.
Megszórjuk a búzacsírával, a cseresznyével, megszórjuk fahéjjal és cukorral, végül beterítjük a tészta másik felével.
Előmelegített sütőben kb. fél óra alatt készre sütjük.
Forrás: elelmezesvezetok.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése