2008. május 20., kedd

Narancsos almatorta



Hozzávalók:

13 dkg liszt
½ kávéskanálnyi sütőpor
csipetnyi só
5 dkg margarin
1 kávéskanál reszelt narancshéj
2-3 evőkanál hideg víz


Töltelék:


4 db összevagdalt, tisztított alma
25 dkg felezett sárgabarack
2 db tisztított, szeletekre vágott narancs


Bevonat:

1 evőkanál méz

Elkészítés:


A szitált lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, a margarint elmorzsoljuk benne, ízesítjük a narancshéjjal, és szükség szerinti vízzel lágy tésztát gyúrunk.

30 percig hűvös helyen pihentetjük, majd kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kisebb, kb. 18-20 cm-es tortaformát. Villával megszurkáljuk a tésztát, és előmelegített 200 °C-os sütőben 5 percig sütjük.

A töltelékhez az almát, a barackot 10 percig pároljuk, hozzáadhatjuk azt a kis narancslevet is, ami a narancs szeletelésekor keletkezett, majd pürésítjük (turmixoljuk).

A pürét a tésztára kenjük, tetejére tesszük a narancsszeleteket, és további 20-25 percig sütjük.
Ha elkészült, hagyjuk kissé hűlni, és olvasztott mézzel kenjük meg a torta tetejét.

Még melegen tálaljuk, joghurttal leöntve.

Nincsenek megjegyzések: