Hozzávalók:
10 dkg zabkorpa
10 dkg cukor
4 tojás
½ csomag sütőpor
kevés víz
fahéj, vagy mézeskalács fűszerkeverék
vaníliás cukor, vagy vanília aroma
4-5 db alma, vagy másfajta gyümölcs, tetszés szerint
Elkészítés:
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk alufóliával, szépen kirakjuk tisztított, vastagabbra szeletelt almával (ez lesz a sütemény teteje).
A tojások sárgáit habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a sütőporral elkevert zabkorpát. Egy kevéske kis vizet is adunk hozzá, hogy krémesebb legyen az állaga, ízesítjük egy kis fűszerrel, pár csepp aromával. A tojások fehérjének keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk.
A masszát rásimítjuk az almára, és előmelegített,
Ha kihűlt, tálcára borítjuk, a fóliát lehúzzuk, és szeletelve kínáljuk.
Tetejét bevonhatjuk csokimázzal, vagy karobmázzal is.
Karobmáz:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése