2009. május 22., péntek

Joghurtos gyümölcsös sütemény



Hozzávalók:

1dl méz
2 tojás
1 teáskanál vaníliaaroma
1 dl olaj
2 pohár joghurt (natúr, vagy gyümölcsös)
28 dkg teljes őrlésű liszt
1 csomag sütőpor
1 teáskanál fahéj
50 dkg gyümölcs darabokra vágva (eper, meggy, cseresznye, alma, - tetszés szerint)

Tetejére:

durvára vagdalt (darált) dió, mogyoró, vagy szeletelt mandula

Elkészítés:

A mézet összekeverjük a tojásokkal és az aromával, hozzáadjuk az olajat, a joghurtot, majd belekeverjük a sütőporral, fahéjjal elkevert, szitált lisztet, végül a gyümölcsöt is. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, megszórjuk durvára vágott dióval, és előmelegített, 180 °C – os sütőben kb. 40 perc alatt kisütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük!

3 megjegyzés:

rau írta...

Szia! Kipróbáltam a sütit és finom lett, bár kicsit furcsa állagú. A sütéskor megcsináltam a tűpróbát, és rendben volt. Viszont amikor kihűlve felvágtam, akkor mégis kicsit szalonnás állagú volt néhol. Nem tudom mi lehetett a gond... nem sütöttem eleget? A választ előre is köszönöm, mert ízre meg nagyon finom volt :)

Receptgyűjtő írta...

Szia Rau!
Ilyenkor a sütés hőfoka nem negfelelő. Valószínű melegebb volt a sütő,kívülről hamarabb kérget kapott, és belülről nem volt ideje felemelkedni.
Üdv: Marica

rau írta...

Köszönöm a választ, akkor legközelebb megpróbálom kisebb hőfokon :) Judit