2009. május 20., szerda

Almás kukoricatorta (sütés nélkül)

Hozzávalók:

50 dkg kukoricadara
8 bögre víz
4-5 evőkanál barna cukor
csipetnyi só
5-6 db savanykás alma héjasan felkockázva
1/2 citrom leve
őrölt fahéj

Elkészítés:

Az almát meglocsoljuk citromlével, és fedő nélkül, erős tűzön csak annyira pároljuk meg, hogy kissé megpuhuljon, de ne essen szét, majd elkeverjük a fahéjjal.

A vizet a cukorral felforraljuk, és állandó keverés mellett lassan hozzáöntjük a kukoricadarát. Folyamatosan kevergetve pár percig főzzük, hogy besűrűsödjön.
A tűzről levéve elkeverjük az almával, a masszát egy kivizezett formába simítjuk, majd hagyjuk hűlni.

Ha kihűlt, tálcára borítjuk, és vizes késsel szeleteljük.

Magában is finom, de szórhatunk a tetejére egy kis vagdalt, vagy durvára darált diót (mogyorót, mandulát), adhatunk hozzá bármilyen pikáns lekvárt, vagy akár karoböntetet.

Nincsenek megjegyzések: