2009. május 26., kedd

Karob öntet

Karob öntet 1.

Hozzávalók:

5 dl víz
2 dkg karobpor
2 dkg kukoricaliszt
2 dkg méz

Elkészítés:

A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a hideg vízzel csomómentesre kevert lisztet és a karobport, majd összeforraljuk, mézzel ízesítjük, és időnként megkevergetve kihűtjük.

Karob öntet 2.

5 dl víz
4 evőkanál kukoricakeményítő
3 kávéskanál karobpor
csipetnyi só
2 kávéskanál olaj
vanília aroma

Elkészítés:

A keményítőt és a karobport is külön egy kis vízzel csomómentesre kikeverjük, majd mindkettőt elkeverjük a megsózott, felforralt vízzel.
Pár percig kevergetve főzzük, ezután hozzáadjuk az olajat is, és vaníliával ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések: