Hozzávalók:
40 dkg teljes őrlésű hajdina,- vagy tönkölybúza liszt
30 dkg zabpehely
5 evőkanál napraforgó-, szezám,- tök-, és lenmag vegyesen
25 dkg olaj
víz
ízlés szerint só (kb. 2 kávéskanálnyi)
Elkészítés:
Az alapanyagokat annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy keményebb állagú tésztát kapjunk, majd lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk.
1,5 cm széles, és kb. 8 cm hosszúságú csíkokra vágjuk.
Sütőpapírra sorakoztatjuk a darabokat, és előmelegített, kb. 200 °C-os forró sütőben kisütjük, míg szép barnára pirul a teteje.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
hány fokon és hány percig kell sütni a rudacskákat? só nem is kell bele? ez saját recept? ha nem akkor hol találtad?
köszi
Kira
Szia Kira!
Kiegészítettem a leírást, nem tudom, honnan van a recept, egy biztos, nem saját találmány, a füzetembe van beleírva.
A sütési idő sütőfüggő.
Nekem rossz a hőfokszabályzóm, így minden körülbelüli idő alatt sül meg nálam.
Üdv: Marica
Elkészítettem, és igen kedvemre való rágcsa lett belőle:
Gabonapelyhes sós rúd
Köszönöm szépen a receptet!
Szia Dulmina!
Örülök, hogy tetszik, megnéztem, gusztusos lett! :-)
Megjegyzés küldése