Hozzávalók:
2 tojás
10 dkg reszelt gouda sajt
2 evőkanálnyi őrölt
mandula
½ csapott mokkáskanálnyi
szódabikarbóna
Tetejére:
ízlés szerint köménymag
Elkészítés:
A felvert tojásokat
elkeverjük a reszelt sajttal, a mandulával és a szódabikarbónával.
Pici sóval ízesíthetjük
óvatosan, a sajttól elég sós lehet.
Sütőpapírral bélelt
tepsire teáskanálnyi halmokat rakosgatunk, amelyeket vékonyan ellapítunk.
Tetejüket köménymaggal
szórjuk meg.
Előmelegített, kb. 180
°C-os sütőben kisütjük.
Jó ropogósra sülnek meg.
Teához, kávéhoz finom
ropogtatni való, kenyér pótlására is alkalmas (én legalábbis ahelyett is
ettem).
Ugyanez elkészíthető
vékonyan zsiradékkal kikent serpenyőben lepénykének, szintén kenyér helyett
reggelire-vacsorára.
Így készül: személyenként
1 tojás + evőkanálnyi reszelt sajt + 1 evőkanálnyi őrölt mandula, ízlés szerint
ízesíthető, variálható, pl. snidling, hagyma, stb. 3-4 lepényke lesz belőle.
Ha valakinek hasznos
információt jelent, többek között az Aldi is laktózmentes Gouda sajtot tart, én
mindenhez azt használom.
4 megjegyzés:
Hű, de jó kis recept! Elmentettem, kipróbálom! :-)
Remélem, ízleni fog!:-)
Találok jo receptek :-)
Keressél csak nyugodtan! :-)
Megjegyzés küldése