Hozzávalók:
15 dkg zabpehelyliszt
5 dkg zabpehely
5 dkg darált mandula
2 evőkanálnyi xylit
2 evőkanálnyi méz
2 evőkanálnyi karob
őrlemény/ vagy 2 evőkanálnyi kakaópor
1 tojás
12 dkg lágy vaj
½ kávéskanálnyi
szódabikarbóna
Elkészítés:
Az adalékokat
összekeverjük egymással, kb. fél órát hűvös helyen pihentetjük a masszát.
A tészta édesítése ízlés
szerint történhet, a karob (vagy kakaópor) helyett használhatunk apróra vagdalt
csokoládét, és aki szereti, mazsolával is gazdagíthatja, nagyon finom.
Dió nagyságú gömböket
formálunk a masszából, ha nagyon ragadna, vízzel nedvesített kézzel dolgozzunk.
Sütőpapírral bélelt
sütőlemezre egymástól távolabbra rakosgatjuk a gömböket, majd egy megnedvesített
kanál hátoldalával korong formára ellapítjuk őket.
A lapocskák még nőni
fognak a sütés során.
Előmelegített sütőben 180 °C-on
sütjük ki 12-15 perc alatt, amikor a széle pirul, akkor már jó.
A sütőlapon hagyjuk kihűlni,
mert amikor kivesszük a sütőből, akkor még könnyen törik a tészta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése