2013. január 7., hétfő

Zabpelyhes mandulás keksz (paleo)



Hozzávalók:

15 dkg zabpehelyliszt
5 dkg zabpehely
5 dkg darált mandula
2 evőkanálnyi xylit
2 evőkanálnyi méz
2 evőkanálnyi karob őrlemény/ vagy 2 evőkanálnyi kakaópor
1 tojás
12 dkg lágy vaj
½ kávéskanálnyi szódabikarbóna

Elkészítés:

Az adalékokat összekeverjük egymással, kb. fél órát hűvös helyen pihentetjük a masszát.
A tészta édesítése ízlés szerint történhet, a karob (vagy kakaópor) helyett használhatunk apróra vagdalt csokoládét, és aki szereti, mazsolával is gazdagíthatja, nagyon finom.

Dió nagyságú gömböket formálunk a masszából, ha nagyon ragadna, vízzel nedvesített kézzel dolgozzunk.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre egymástól távolabbra rakosgatjuk a gömböket, majd egy megnedvesített kanál hátoldalával korong formára ellapítjuk őket.
A lapocskák még nőni fognak a sütés során.

Előmelegített sütőben 180 °C-on sütjük ki 12-15 perc alatt, amikor a széle pirul, akkor már jó.
A sütőlapon hagyjuk kihűlni, mert amikor kivesszük a sütőből, akkor még könnyen törik a tészta.



Nincsenek megjegyzések: