2013. január 28., hétfő

Sajtos köménymagos tallérok /Gluténmentes, paleo



Hozzávalók:

2 tojás
10 dkg reszelt gouda sajt
2 evőkanálnyi őrölt mandula
½ csapott mokkáskanálnyi szódabikarbóna

Tetejére:
ízlés szerint köménymag

Elkészítés:

A felvert tojásokat elkeverjük a reszelt sajttal, a mandulával és a szódabikarbónával.
Pici sóval ízesíthetjük óvatosan, a sajttól elég sós lehet.
Sütőpapírral bélelt tepsire teáskanálnyi halmokat rakosgatunk, amelyeket vékonyan ellapítunk.
Tetejüket köménymaggal szórjuk meg.
Előmelegített, kb. 180 °C-os sütőben kisütjük.

Jó ropogósra sülnek meg.
Teához, kávéhoz finom ropogtatni való, kenyér pótlására is alkalmas (én legalábbis ahelyett is ettem).

Ugyanez elkészíthető vékonyan zsiradékkal kikent serpenyőben lepénykének, szintén kenyér helyett reggelire-vacsorára.
Így készül: személyenként 1 tojás + evőkanálnyi reszelt sajt + 1 evőkanálnyi őrölt mandula, ízlés szerint ízesíthető, variálható, pl. snidling, hagyma, stb. 3-4 lepényke lesz belőle.
Ha valakinek hasznos információt jelent, többek között az Aldi is laktózmentes Gouda sajtot tart, én mindenhez azt használom.


4 megjegyzés:

Zsuzska írta...

Hű, de jó kis recept! Elmentettem, kipróbálom! :-)

mariam írta...

Remélem, ízleni fog!:-)

Wienermädel + Co írta...

Találok jo receptek :-)

mariam írta...

Keressél csak nyugodtan! :-)