2013. január 3., csütörtök

Sajtos szezámos ropogós keksz (gluténmentes, paleo)



 Hozzávalók:

3 tojás
9-10 evőkanálnyi szezámmag
½ teáskanálnyi sütőpor
2 csipetnyi (erős) fűszerpaprika
1/2 teáskanálnyi frissen reszelt szerecsendió
pici só, - ízlés szerint
10 dkg reszelt kemény sajt

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A tojások sárgáit elkeverjük a szezámmaggal, a szerecsendióval, a sütőporral, a paprikával és a sóval, majd a felvert tojásfehérjét adjuk hozzá.
Folyékonyabb állagú masszát kapunk.
Sütőpapírral bélelt gáztepsire kanállal halmokat rakosgatunk úgy, hogy közöttük bőven maradjon hely. A halmokat kissé lelapítjuk kerek, vékony formára a kanál hátával, vagy villával.
Tetejüket megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített 180 °C-os sütőben sütjük ki a kekszeket kb.  20 perc alatt.
Akkor jó, ha a szélük szépen barnul, és már teljesen ropogósak.

Hagyjuk őket teljesen kihűlni, és jól záródó dobozban tároljuk. Fontos, hogy egészen kihűlt állapotban csomagoljuk el, mert egyébként megpuhulnak.

Kb. 20 darab lesz belőle, két nagy tepsi adagja.

Forrás: Szendi-Mezei paleo szakácskönyve





2 megjegyzés:

Névtelen írta...

A tojásfehérjét mikor használjuk fel?

mariam írta...

A végén adjuk hozzá.
Üdv!