2009. június 6., szombat

Gyümölcsös batyu

Hozzávalók:

50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
50 kg főtt, áttört burgonya
1 csipetnyi só
gyümölcs (tetszés szerint meggy, vagy cseresznye, barack, szeder, szilva, áfonya, stb.)
ízlés szerint nádcukor / vagy édesítőszer

Tetejére:

1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

A sózott lisztet a burgonyával összegyúrjuk, lisztezett felületen kinyújtjuk.
A tésztát egyforma négyszögletes lapokra szabjuk, és a lapok közepére édesített gyümölcsöt teszünk.

A tészta sarkait összefogjuk, úgy, mintha batyut készítenénk.
Liszttel megszórt, vagy sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk, és közepes, kb. 180 °C –os hőmérsékleten szép pirosra sütjük.

Tetszés szerint más töltelékkel is készíthető, dió, mák, túró, stb.

Nincsenek megjegyzések: