2009. június 7., vasárnap

Gyümölcsös szelet

Hozzávalók:

30 dkg rizs
1 liter víz
1 csipetnyi só
4 evőkanál kukorica keményítő
10 dkg szőlőcukor
1 kávéskanál Bourbon vaníliás cukor
3 db tisztított, kockázott kivi
10 dkg meggy, vagy más piros gyümölcs: eper, málna, ribizli, stb.


Elkészítés:

A picit sózott vízben megfőzzük a rizst. Nem vesszük le rögtön a tűzről, hanem hozzáadjuk a kevés hideg vízben simára kevert keményítőt, és további 1-2 percig főzzük együtt. Ekkor adjuk hozzá az édesítőszereket, jól elkeverjük, és langyosra hűtjük.
A rizst két egyforma részre osztjuk, egyik felébe a kivi darabok kerülnek, a másikba az áttört piros gyümölcs.
Vízzel öblített (vagy fóliával bélelt) őzgerincformába simítjuk váltakozva a két masszát, alaposan lehűtjük, majd tálcára borítjuk, és szeletelve kínáljuk.
Kb. 15 szelet lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések: