2009. június 25., csütörtök

Meggyes lepény 2.

Hozzávalók:

30 dkg Graham liszt
4 dkg élesztő
1 dl langyos tej
8 dkg méz
1 tojás
5 dkg vaj
50-60 dkg kimagozott meggy

Tetejére:

1 tojás
1 evőkanál szezámmag

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk egy kis kanál mézzel megédesített tejben.
A lisztet összekeverjük a tojással, a margarinnal, és az élesztővel, alaposan kidolgozzuk, majd egy órán keresztül, tiszta konyharuhával letakarva megkelesztjük.

A tésztát lazán átgyúrjuk, majd kétfelé osztva kinyújtjuk.

Egy margarinnal kikent, közepes méretű, liszttel megszórt tepsibe igazítjuk az egyik lapot, megszórjuk a meggy felével, majd beborítjuk a tészta másik lapjával.
A tésztát megkenjük felvert tojással, megszurkáljuk villával, meghintjük szezámmaggal.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kisütjük.

Cseresznyével, barackkal, vagy szilvával is készíthető, szóráshoz használhatunk másfajta magvakat is.

Nincsenek megjegyzések: