2008. augusztus 11., hétfő

Túrós rizskoch almaöntettel



Hozzávalók:

20 dkg barnarizs
25 dkg túró
4 tojás
6 evőkanál nádcukor
1-2 evőkanál búza-, vagy zabkorpa
1 evőkanál olívaolaj
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál vanília aroma
fahéj


Öntet:

1 kg alma
1 evőkanál nádcukor

Elkészítés:

A rizst megfőzzük, kihűtjük, majd összekeverjük az áttört túróval, citromhéjjal, vaníliaaromával.

Keményre verjük a tojásfehérjéket a cukorral, egyenként hozzáadjuk a sárgájákat. Összeforgatjuk a túrós rizst a tojásos masszával, és olajjal kikent, korpával megszórt lapos hőálló tálba öntjük.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük.

Közben az almát kevés vízben megpároljuk, turmixoljuk, ízlés szerint édesítjük.

Amikor kínáljuk, nagyobb lapostányérra merünk az almaszószból, ráteszünk egy tetszőleges méretűre vágott kochot, és megszórjuk fahéjjal.

Forrás: Házipatika

Nincsenek megjegyzések: