2008. augusztus 16., szombat

Barackos sütemény



Hozzávalók:

20 dkg finomliszt
10 dkg rozsliszt
5 dkg szójaliszt
csipetnyi só
½ csomag sütőpor
10 dkg cukor
10 dkg vaj
tej

Tetejére:

őszibarack
fahéj, vaníliás cukor

Elkészítés:

Keverjük össze a liszteket, a sót és a sütőport. Olvasszuk meg a vajat, keverjük el benne a cukrot, adjuk a liszthez, majd tegyünk hozzá annyi tejet, hogy keverhető állaga legyen.

Simítsuk a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, borítsuk be bőségesen apróra vágott őszibarackkal, szórjuk meg fahéjjal.

Előmelegített sütőben, 180 °C - on, tűpróbáig sütjük.

Kivéve a sütőből, még forrón szórjuk meg vaníliás cukorral.

A recept a Vegafood oldaláról származik.

Nincsenek megjegyzések: