Hozzávalók:
4 tojás
3-4 evőkanál édesítőszer
3-4 evőkanál olívaolaj
2 dkg étkezési keményítő
10 dkg zabkorpa
1/2 citrom leve
fahéj
csipetnyi só
Tetejére:
50 dkg szilva
1-2 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A tojássárgáját az édesítővel habosra keverjük, belecsorgatjuk az olajat, jól eldolgozzuk. Hozzáadjuk a keményítővel elkevert zabkorpát, a sót, citromlevet, fahéjjal ízesítjük, végül beleforgatjuk a fehérjéből vert kemény habot.
Kikent, korpával hintett tepsibe simítjuk a masszát, tetejét kirakjuk felezett, citromlével meglocsolt szilvával.
Előmelegített sütőben, közepes 180 °C-os sütőben kb. 30 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése