2008. július 20., vasárnap

Zabpelyhes - málnás sütemény


Hozzávalók:


20 dkg búzaliszt
20 dkg zabpehely
25 dkg jéghideg vaj
15 dkg barnacukor
1 citrom reszelt héja
30 dkg málna
1 teáskanál szódabikarbóna
csipetnyi só
10 dkg durvára darált dió


Elkészítés:


A szódabikarbónával kevert lisztet, a cukrot, a zabpelyhet, a sót, a diót, és a citromhéjat kézzel keverjük össze egy nagy tálban, majd szeleteljük bele a vajat, és gyors mozdulatokkal morzsoljuk össze. A tésztának morzsásnak, forgácsszerűnek kell lennie.

Vajjal kikent, liszttel szórt közepes méretű tepsibe öntsük a tészta egyharmadát, és kissé egyengessük el. Tetejére szórjuk a málnát, majd fedjük be a maradék tésztamorzsával.

Előmelegített sütőben, 160 °C - on süssük körülbelül 30-35 percig.

Hagyjuk kissé kihűlni, majd kockákra vágva kínáljuk.

Dió helyett használhatunk szeletelt mandulát, zabpehely helyett rozs, vagy akár búzapelyhet is.

Forrás: Origo Női lapozó; Kaldeneker György receptje

Nincsenek megjegyzések: