Hozzávalók:
20 dkg búzaliszt
20 dkg zabpehely
25 dkg jéghideg vaj
15 dkg barnacukor
1 citrom reszelt héja
30 dkg málna
1 teáskanál szódabikarbóna
csipetnyi só
10 dkg durvára darált dió
Elkészítés:
A szódabikarbónával kevert lisztet, a cukrot, a zabpelyhet, a sót, a diót, és a citromhéjat kézzel keverjük össze egy nagy tálban, majd szeleteljük bele a vajat, és gyors mozdulatokkal morzsoljuk össze. A tésztának morzsásnak, forgácsszerűnek kell lennie.
Vajjal kikent, liszttel szórt közepes méretű tepsibe öntsük a tészta egyharmadát, és kissé egyengessük el. Tetejére szórjuk a málnát, majd fedjük be a maradék tésztamorzsával.
Előmelegített sütőben,
Hagyjuk kissé kihűlni, majd kockákra vágva kínáljuk.
Dió helyett használhatunk szeletelt mandulát, zabpehely helyett rozs, vagy akár búzapelyhet is.
Forrás: Origo Női lapozó; Kaldeneker György receptje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése