Hozzávalók:
18 dkg lágy vaj/margarin
10 dkg nádcukor
5 dkg lágy sötétbarna
nádcukor
10 dkg zabpehely
10 dkg teljes őrlésű liszt
10 dkg finomliszt
(tönköly)
pici só
½ teáskanálnyi
szódabikarbóna
1 teáskanálnyi őrölt fahéj
1 tojás
35 dkg sütőtökpüré (sült
tökből)
10 dkg mazsola
5-10 dkg aprított étcsokoládé
Elkészítése:
A száraz alapanyagokat
összekeverjük.
A margarint kihabosítjuk a
csipetnyi sóval, hozzáadjuk a cukrokat, majd a tojást, a tökpürét, végül a
száraz alapanyagokat.
A masszából diónyi darabokat formálunk, egymástól
kissé távolabbra papírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk őket, majd
megnedvesített evőkanál hátával kissé lenyomkodjuk, korong-formára
ellapítgatjuk, nem túl vékonyra.
Előmelegített 170-180 °C –os hőlégkeveréses
sütőben 15 perc alatt sülnek meg.
Két gáztepsi lett belőle, 40 darab.
A recept a Falusi libák
blogjáról származik, némi módosítással.
Eredetileg sima cukorral
készül, nincs benne mazsola, és a csokit sem a tésztába keverik, hanem, miután
kikerül a sütőből a sütemény, azonnal kis kocka tejcsokit tesznek a korongok
tetejére, így a csoki ráolvad, nagyon mutatós lesz tőle.
Köszönöm a receptet! :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése