Tészta hozzávalói:
5 tojás
10 dkg rizsliszt
5 dkg étkezési keményítő
15 dkg cukor / vagy méz , tetszés szerint
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 evőkanál olvasztott vaj / vagy étolaj
½ citrom leve és reszelt héja
Töltelék: bármilyen lekvár
/ vagy krém is lehet
Elkészítés:
A tojások fehérjét habosra verjük a citromlével, kanalanként hozzáadva a cukrot, kemény habot készítünk belőle.
Egyenként belekeverjük a sárgákat, belereszeljük a citromhéjat, és hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró zsiradékot.
Végül lazán belekeverjük a szódabikarbónával, és az étkezési keményítővel elkevert lisztet. Ha nincs keményítőnk, liszt is jó helyette.
Sütőpapírral bélelt
gáztepsibe simítjuk egyenletesen a masszát.
Kb. 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és rögtön levesszük a hőt 180 °C-ra.
A sütőt érdemes már akkor bekapcsolni, amikor elkezdjük kimérni a hozzávalókat, mire végzünk a tészta összeállításával, addigra kellőképpen bemelegszik.
A tésztalapot kisütjük, kb. 20 perc alatt, sütőtől függően.
Kb. 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és rögtön levesszük a hőt 180 °C-ra.
A sütőt érdemes már akkor bekapcsolni, amikor elkezdjük kimérni a hozzávalókat, mire végzünk a tészta összeállításával, addigra kellőképpen bemelegszik.
A tésztalapot kisütjük, kb. 20 perc alatt, sütőtől függően.
A kész lapot tiszta
konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt vizes ecsettel áthúzogatjuk, így könnyebben
le tudjuk húzni róla a papírt.
Bármilyen lekvárral
megkenjük, feltekerjük, és miután teljesen kihűlt, szeleteljük.
Ha krémmel töltjük, akkor
azonnal feltekerjük a konyharuhával a lapot, és miután kihűlt, óvatosan
kitekerjük, és akkor töltjük meg.
Mivel nem tartalmaz kalászos gabonát, lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése