Hozzávalók:
50 dkg fekete áfonya
25 dkg szeder
10 dkg barna cukor
1.5 dl víz
1 vaníliarúd
1 citrom reszelt héja
3 dl kefir
Elkészítés:
A cukrot oldódásig kevergetve felfőzzük a vízben, az áfonya felét és a szedret hozzáadjuk, és még egyszer felforraljuk.
Szitán áttörjük, vagy összeturmixoljuk a gyümölcsöt.
Amikor kissé lehűl a püré, belekeverjük a félretett áfonyát, és négy kehelyben elosztjuk.
A kefirt ízesítjük a citromhéjjal, és a vanília kikapart belsejével, és a gyümölcspürére öntjük.
Lehűtve tálaljuk.
2009. július 2., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Szeretnék adni Neked valamit, kukkants be hozzám!
Adéle
Megjegyzés küldése