2009. január 28., szerda

Mákos pogácsa

Hozzávalók:

50 dkg teljes őrlésű búzaliszt
2 teáskanál só
1 dl olaj
1 tojás
0.5 dl langyos víz
2,5 dkg élesztő
4-5 evőkanál darálatlan mák
2 dl tejföl

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk az olajjal, majd hozzáadjuk a tojást, a langyos vízben feloldott élesztőt, a mákot, és annyi tejfölt, hogy a dagasztás során a tészta az edény falától elváljon.
Miután összedagasztottuk, 20 percig pihentjük, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk.
Kis átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és újabb 10 – 15 percnyi pihentetés után előmelegített, 220 °C – os, forró sütőben, 10 – 15 perc alatt kisütjük.

Forrás: Hunano

Nincsenek megjegyzések: