2009. január 5., hétfő

Almás kukoricalepény

Hozzávalók:

2,5 dl tejföl
10 dkg kukoricadara
3 tojás
½ mokkáskanál őrölt fahéj
8 dkg méz
8 dkg vaj
30-40 dkg reszelt alma
5 dkg mazsola
ízlés szerint kevés reszelt vanília

Elkészítés:

A tejfölt elkeverjük a kukoricadarával, a mézzel, a fahéjjal, és a tojásokkal. Gyenge lángon előmelegített sütőben a vajat tepsiben felforrósítjuk, hagyjuk elterülni benne a zsiradékot. Beleöntjük a masszát, és 10 percre betesszük a sütőbe.
Az almát összekeverjük a mazsolával, a tészta tetejére szórjuk, és közepes lángon még további 10 percig sütjük, majd fakanállal összetörjük.
Körtével is készíthető.

Forrás: Humano

Nincsenek megjegyzések: