Hozzávalók:
25 dkg reszelt sárgarépa
30 dkg rozsliszt
1 csomag sütőpor
15 dkg barna cukor
15 dkg kókuszreszelék
4 tojás
5-10 dkg mazsola
Ízesítésre: fahéj, csipetnyi szerecsendió, gyömbér
Tetejére: durvára vagdosott dió / mogyoró, vagy mandula
Elkészítés:
Összekeverjük a sütőporos, szitált lisztet, a cukrot, a kókuszreszeléket, a fahéjat, a szerecsendiót, a gyömbért, és a mazsolát, majd hozzákeverjük a tojásokat és a répát. Ha a reszelt répa levet eresztett, azt is keverjük bele.
Dolgozzuk ki jó alaposan, és kikent (vagy papírral bélelt) kapcsos tortaformába simítsuk bele a masszát.
Tetejét szórjuk meg a darabolt mogyoróval, vagy mandulával.
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 1 óra 40 percig süssük.
A formában hagyjuk kissé lehűlni, majd vegyük le a forma karimáját, és pár órát hagyjuk szikkadni.
2009. január 10., szombat
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése