Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg tönkölyliszt
30 dkg zabpehelyliszt
1 kiskanál szódabikarbóna
20 dkg margarin
1 db citrom reszelt héja és leve
Töltelék:
30 dkg darált dió
lekvár / vagy 25 dkg darált mazsola narancslével keverve, hogy lekvárszerű, kenhető állaga legyen
Elkészítés:
A tészta adalékaiból közepesen kemény tésztát gyúrunk, vízzel szabályozzuk az állagát.
3 lapot nyújtunk belőle, vigyázva, mert könnyen töredezik. ( A kisült tészta is törékenyebb, mint a hagyományos.)
Az első kinyújtott lapot kikent, közepes méretű tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral (vagy a mazsolás masszával), és megszórjuk a darált dió felével.
Rátesszük a második lapot, a maradék tölteléket, és ráfektetjük a harmadik lapot.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 25-30 percig sütjük.
A teljes kihűlés után tetejét karobmázzal vonjuk be:
1 púpozott evőkanál tönkölyliszt (vagy másfajta)
1 dl víz
1 dl margarin
1 dl barna cukor
1 dl karobpor
A lisztet simára keverjük a vízzel, kis lángon besűrítjük, hagyjuk kissé lehűlni, és ekkor dolgozzuk el egyenletesre a margarinnal, a cukorral, és a karobporral.
2009. január 12., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése