2009. január 20., kedd

Holland almás sütemény




Hozzávalók:

3 db közepes méretű, hámozott, szeletelt alma
1 teáskanál Stevia por
1 evőkanál méz (ízlés szerint)
1 teáskanál őrölt fahéj
2/3 pohár puha vaj /margarin
3 teáskanál Stevia por
4 tojás
1 teáskanál vanília kivonat
2 pohár teljes kiőrlésű liszt
1/8 teáskanál tengeri só
1 teáskanál sütőpor

Elkészítés:

Összekeverjük az almát, az 1 teáskanál Steviát, és a fahéjat, és egy órát állni hagyjuk.
A vajat a 3 teáskanál Steviával könnyű és habos krémmé verjük. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, minden tojás után tovább verve a krémet.
Belekeverjük a vanília kivonatot és a mézet, és folyamatosan adagoljuk a krémhez a sütőporos, szitált lisztet, a sót, és ezeket addig keverjük, amíg csomómentessé válik a tészta.

A masszát egy tepsibe simítjuk, majd az almaszeleteket függőlegesen állítjuk a tésztába, egymáshoz közel.
Előmelegített sütőben 170°C-on sütjük ki a süteményt kb. egy-másfél óra alatt.
Tűpróbával ellenőrizzük!

Miután elkészült, hagyjuk a süteményt a sütőben még 10 percig, és csak akkor vegyük ki.
Melegen tálaljuk.

Forrás: Normanatura

2 megjegyzés:

Cukroskata írta...

Még nem próbáltam a Steviával sütni. Bírja a hőt? Nem megy el az íze?

mariam írta...

Szia Kata!
Főzéshez, sütéshez is használható.
Szerintem lehet érezni egy jellegzetes mellékízt, legalábbis én megérzem.Nem vészes, de mégis kissé másabb.
Üdvözlettel: Marica