2008. július 13., vasárnap

Szezámos kiflik



Hozzávalók:

10 dkg vaj / margarin
1 evőkanál cukor
2 evőkanál tejföl
5 db közepes, héjában főtt burgonya
40 dkg liszt
1 tojás
1 teáskanál sütőpor
Ízesítésre:só, bors


Tetejére:

1 tojás
Kb. 5 dkg szezámmag


Elkészítés:


A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a lehéjazott, még melegen áttört burgonyát, és a felvert tojást.
Kidolgozzuk a sütőporral elkevert liszttel, jól formálható tésztát gyúrunk, miközben sóval, borssal ízesítjük.
Letakarva negyed óráig pihentetjük, majd három egyforma cipóra formáljuk.

Liszttel meghintett deszkán kb. 3 mm vastagságú, kerek lapokra nyújtjuk, és 8 cikkre vágjuk őket.
Szélesebb végüknél fogva, feltekerve kifliket formálunk, és meghajlítjuk.

Felvert tojással megkenjük a kifliket, a tetejüket megszórjuk szezámmaggal.
Kikent tepsibe sorakoztatjuk, és előmelegített, 200 ºC- os sütőben kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések: