Hozzávalók:
10 dkg vaj / margarin
1 evőkanál cukor
2 evőkanál tejföl
5 db közepes, héjában főtt burgonya
40 dkg liszt
1 tojás
1 teáskanál sütőpor
Ízesítésre:só, bors
Tetejére:
1 tojás
Kb. 5 dkg szezámmag
A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a lehéjazott, még melegen áttört burgonyát, és a felvert tojást.
Kidolgozzuk a sütőporral elkevert liszttel, jól formálható tésztát gyúrunk, miközben sóval, borssal ízesítjük.
Letakarva negyed óráig pihentetjük, majd három egyforma cipóra formáljuk.
Liszttel meghintett deszkán kb.
Szélesebb végüknél fogva, feltekerve kifliket formálunk, és meghajlítjuk.
Felvert tojással megkenjük a kifliket, a tetejüket megszórjuk szezámmaggal.
Kikent tepsibe sorakoztatjuk, és előmelegített, 200 ºC- os sütőben kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése