2008. július 6., vasárnap

Kefires meggyes sütemény (poharas)



Hozzávalók:


2 db tojás
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
1 pohár porcukor
1 db 5 dl – es kefir – (ez a pohár a mérce)
1 1/2 pohár tönkölyliszt - vagy más fajta
1 csomag sütőpor
1/2 pohár búzadara
1/3 pohár olaj
1 üveg magozott meggy (vagy kb. 50 dkg friss gyümölcs)


Elkészítés:

A tojást a cukrokkal jól kikeverjük, hozzáadjuk a kefirt, a sütőporos, szitált lisztet, a darát, és alaposan eldolgozzuk. Lassan hozzácsorgatjuk az olajat, a végén pedig a lecsöpögtetett, lisztben meghempergetett meggyet keverjük bele.

Kikent, lisztezett, közepes méretű tepsibe simítjuk, előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 30-40 perc alatt kisütjük.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

nagyon fincsi,kiprobaltam es gyorsan megy...ajanlom mindenkinek