2008. december 11., csütörtök

Sárgarépás muffin

Hozzávalók:

3 db reszelt sárgarépa
1/2 citrom leve, és reszelt héja
10 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
10 dkg darált mogyoró /vagy dió, mandula
1 tojás
10 dkg barnacukor
1 dl tejföl
0,5 dl étolaj

Máz:

8 dkg porcukor
2 evőkanál citromlé

Elkészítés:

A sárgarépát meglocsoljuk citromlével, ízesítjük a citromhéjjal, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a gyömbért és a mogyorót.
A tojást a cukorral habosra kavarjuk, belekeverjük az olajat, a tejfölt, és a lisztes keverékkel lazán összeforgatjuk.
6 db-os muffin-sütő formát kikenünk, vagy papírkosárkákkal bélelünk.
A tésztát a formák 2/3 részéig kanalazzuk, és előmelegített, 180 °C-os sütőben, 20-25 percig sütjük.
Mielőtt kivennénk a formából, még 10 percig pihentetjük a muffinokat, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
A porcukorból a citromlével fényes, sima mázat keverünk, és belemártogatjuk a sütik tetejét.

Nincsenek megjegyzések: