Hozzávalók:
3 dkg vaj /margarin
2 evőkanál szőlőcukor
1 dl főtt, pépesített sütőtök
1 evőkanál étkezési keményítő
1 dl gabonatej /vagy víz
30 dkg tönkölyliszt
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a gabonatejet, és a sütőporral, keményítővel elkevert, szitált lisztet. Lágy tésztát gyúrunk belőle, kicsit pihentetjük.
Lisztezett deszkán újra átgyúrjuk, 2 cm vastagságra nyújtjuk, lisztbe mártogatott szaggatóval kiszaggatjuk.
Tetejüket megkenjük gabonatejjel.
Kikent lemezen sütjük ki, előmelegített sütőben, közepes hőfokon, kb. 15-20 perc alatt.
A recept eredete: 100 legjobb reformdesszert c. könyv
Egy másik recept szerint:
Hozzávalók:
2 dl áttört sült/ vagy főtt sütőtök
10 dkg margarin
25-30 dkg liszt
2 evőkanál cukor
1 tojás + 1 tojássárgája
1 csomag sütőpor, csipetnyi só
Elkészítés:
A margarint kikeverjük a cukorral, a tojásokkal és a tökpürével.
A sütőporos, szitált lisztet hozzáadjuk a tökös masszához, lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk. Puha, könnyen formálható tésztát készítsünk. Ha szükséges, egy kanál tejföllel, vagy kis liszt hozzáadásával javíthatjuk az állagát.
Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, lisztbe mártogatott pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Tetejüket tojássárgájával kenjük meg, apróra vágott tökmagot is szórhatunk rá.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon körülbelül 20 perc alatt megsütjük.
Ez a recept a Családinet oldaláról származik.
2008. november 28., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése