2013. február 20., szerda

Túrófánk (gluténmentes)




Hozzávalók:

25 dkg túró
3 tojás
10 evőkanálnyi rizsliszt
1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna
Kevés só

A sütéshez tetszés szerinti zsiradék, itt pálmazsír
Lekvár a tálaláshoz

Elkészítése:

Az alapanyagokat jól elkeverjük egymással.
Ha több időnk van, a fehérjét felverhetjük habbá, és úgy is hozzáadhatjuk, de ez nem fontos, itt is egész tojások kerültek bele.

A bő zsiradékot felmelegítjük, és kiskanállal diónyi darabokat szaggatunk bele.
A zsiradék túl forró ne legyen, mert hirtelen fog megsülni, a belseje nyers maradhat.
De elég forrónak kell lennie, mert ellenkező esetben nagyon megszívja magát zsiradékkal a tészta. Ezt legkönnyebben úgy állapíthatjuk meg, ha fakanalat teszünk a melegedő zsiradékba, és amikor apró buborékok keletkeznek körülötte, akkor már jó a hőfok.



A fánkocskák kicsit meg fognak nőni sütés közben. Hagyományos liszttel jobban megduzzadtak, én kevertem a rizslisztet, fehér és barna liszt volt felesben, és kicsit sűrűbbre sikerült az állaga, de így is finom lett.

Papírtörlőre szedjük ki a fánkokat, majd lekvárral kínáljuk, vagy fahéjas porcukorral is megszórhatjuk.
Frissen a legfinomabb.

2 megjegyzés:

Wienermädel + Co írta...

nagyon finom volt, tudom!

mariam írta...

Igen, Traude, mi is szeretjük! :-)