Hozzávalók:
12.5 dkg zabpehelyliszt (gluténmentesen: rizsliszt, vagy más gluténmentes liszt)
12.5 dkg rizsliszt
10 dkg vaj
1 tojás sárgája
3 evőkanálnyi hideg víz
(szükség szerint)
1 teáskanálnyi só
1 evőkanálnyi egész szemes
mák
1 evőkanálnyi szezámmag
1 evőkanálnyi durvára
őrölt napraforgó mag
Tetejére:
1 tojás fehérje
1-2 evőkanálnyi reszelt
sajt / szezámmag - tetszés szerint
Elkészítés:
Az alapanyagokat
összegyúrjuk, hogy nyújtható állaga legyen a tésztának.
Fél órán át hűvös helyen
pihentetjük, majd lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk.
Lisztbe mártott
derelyevágóval kockákra vágjuk a tésztát, tetejét megkenjük felvert
tojásfehérjével, meghintjük reszelt sajttal vagy szezámmaggal.
Előmelegített sütőben
sütjük ki kb. 200 °C-on, kb. 20-25 perc alatt.
A színe miatt kicsit nehéz
megállapítani, mikor sült meg, a sajtos darabokon jobban látható.
Teljesen kihűlt
állapotában finom igazán,- legalábbis szerintem. Melegen egyáltalán nem ízlett,
hidegen annál inkább.
A liszt tetszőleges lehet,
nem fontos ezekkel a lisztekkel dolgozni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése