2013. február 17., vasárnap

Töltött csirkecomb zabpelyhes töltelékkel (paleo)





Hozzávalók:

6 db egész csirkecomb
20 dkg csirkemáj (szív nélkül)
3-4 evőkanálnyi zabpehely
1 nyers tojás
3 főtt tojás
1 púpozott evőkanálnyi finomra reszelt sárgarépa
1 púpozott evőkanálnyi reszelt cukkini héjával együtt
1 kis fej vöröshagyma
1 teáskanálnyi törött paprika
1 kis csokor petrezselyemzöld
2-3 gerezd fokhagyma
Só, bors, bio zöldségkeverék őrlemény

Kacsazsír a sütőedény kikenéséhez és a máj párolásához

Elkészítés:

A megtisztított combokat besózzuk, és a saját, megszokott fűszereinkkel fűszerezzük.

A zabpelyhet kevés forró vízzel felöntjük, annyival csupán, hogy megszívhassa magát a folyadékkal. Kicsit sózzuk, ízesítjük, és állni hagyjuk.
Közben a hagymát zsiradékon megpároljuk, hozzáadjuk a darabolt májat, és azt is átpároljuk, miközben megsózzuk, borsozzuk.
A főtt tojásokat apróra vagdaljuk, vagy tojás szeletelővel két irányból felszeleteljük, hogy kisebb darabokat kapjunk.

A zabpehelyhez adjuk a nyers tojást, a főtt tojást, a májat, a reszelt répát és cukkinit, az apróra vagdalt petrezselyemzöldet.
Ízesítjük ízlés szerint a masszát sóval, borssal, pirospaprikával, a zöldségkeverékkel, vagy más, tetszés szerinti fűszerekkel. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát is.

A combok bőrét fellazítjuk, a húst kissé be is vágjuk, majd evőkanállal ide halmozzuk a tölteléket, és a bőrt a töltelékre visszahajtjuk.
Kizsírozott sütőedénybe (nálam kacsasütő edényben sült) tesszük a combokat, ha maradna töltelék, a combok közé tesszük. Ha nem zárt az edényünk, alufóliával befedjük.

Előmelegített, 200-220 °C-os sütőbe tesszük, és amikor már pirulni kezd, levesszük az edény tetejét vagy a fóliát, és addig sütjük, míg teljesen megpirul szép barnára a combok bőre. (Kb. 80 perc, sütőtől függően.)
Sütés közben a kiolvadt zsiradékkal meglocsolgathatjuk, hogy szépen piruljon.

Nincsenek megjegyzések: