2012. október 6., szombat

Sós rudak




Hozzávalók:


25 dkg teljes őrlésű liszt
6 dkg vaj
2 tojás sárgája
kevés tejföl
késhegynyi szódabikarbóna
1 mokkáskanálnyi só
1 mokkáskanálnyi őrölt köménymag
1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

A szódabikarbónával és köménymaggal elkevert lisztet összegyúrjuk a vajjal, a tojás sárgájával, a sóval, és annyi tejföllel, hogy kemény, de nyújtható tésztát kapjunk.
Ha már teljesen sima a tészta, lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk, tetszés szerinti formára vágjuk.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük a darabokat, megkenjük felvert tojással (itt került bele egy kis tört pirospaprika is), és előmelegített, közepesen forró sütőben pirosra sütjük.

Száraz, hűvös helyen sokáig eláll.

Nincsenek megjegyzések: