2012. október 17., szerda

Meggyes kevert sütemény




Hozzávalók:

10 dkg vaj
3 tojás
20 dkg nádcukor
1 csomag vaníliás cukor (10 g)
3-5 evőkanál sűrű lekvár
20 dkg fehér liszt
5 dkg teljes őrlésű liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
½ citrom reszelt héja
9 evőkanál víz (kb. 1 dl)
1 maréknyi meggy
5 dkg durvára darált / vagdalt/ pirított dió

Tetejére:

durvára vagdalt pirított dió

Elkészítés:

A vajat habosra kavarjuk, hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáit, majd több részletben a cukrokat, a lekvárt, a szódabikarbónával, fahéjjal, citromhéjjal elkevert lisztet. Lassan hozzácsorgatjuk a vizet, belekeverjük a diót és a meggyet.
Végül a tojások fehérjének keményre vert habját forgatjuk a masszába. 
Lehet beletenni néhány evőkanál mazsolát is tetszés szerint, most kimaradt belőle, pedig szeretjük úgy is.
Tetejére durvára vagdalt, pirított dió kerül.

Sütőpapírral bélelt (vagy kikent, lisztezett) közepes méretű tepsibe simítjuk a masszát, és előmelegített, közepes lángú, 180 °C –os sütőben kisütjük.

Nagyon finom, egyszerű sütemény, mindig sikert arat!

Nincsenek megjegyzések: